Mit tegyek a jelenlegi pandémia alatt, ha szolgáltatás finanszírozó szerződéssel rendelkezek?

A jelenleg kialakult egészségügyi- és ebből fakadó gazdasági helyzet sok kérdést vet fel, melyekkel ebben a terhes időszakban is érdemes foglalkozni. Az egyik ilyen a magán egészségügyi ellátás területe és azon belül ezek szolgáltatásfinanszírozó biztosításon keresztüli elérése.

1.) Jelenleg a szolgáltatásszervező (Önök esetében a Teladoc) elérhető és egészségügyi kérdésekben igyekeznek a biztosítottak rendelkezésére állni.

2.) A velük szerződésben álló egészségügyi szolgáltatók korlátozottan, de fogadják a pácienseket.

3.) A rendkívüli helyzetnek is vége lesz majd egy most még nem ismert időpontban. Ekkor viszont az állampolgárok az általuk addig ellátási szempontból kevésbé fontosnak tartott különböző tünetekre megoldást próbálnak találni. Ez vélhetően egy ismételt kihívást fog jelenteni az állami- és a magánegészségügy számára is. A magán szektor szolgáltatását csak az időközben már a korábbi időszak szintjére visszaállt kapacitásvállalás tudná hátráltatni, ami vélhetően nem fog gondot okozni. Ugyanakkor a piaci alapon működő magán egészségügyi szolgáltatóknál tapasztalható ellátási összegek visszatartó erőt jelenthetnek. A meglévő biztosítási fedezet mindkét esetben nagy segítséget tud nyújtani. Segítségével a biztosítottak ellátáshoz juthatnak a lehető legrövidebb idő alatt mindezt kedvező, kiszámítható díj mellett. A megkötött szerződések díja csak évfordulónál változhatnak. Viszont ezek az összegek még mindig nem tükrözik az ellátás valós költségeit. A régebbi szerződéseknél pedig végképp kimondható, hogy mélyen alulárazottakká váltak, melyek a szerződőknek kifejezetten kedvezőek. Nem utolsósorban kiszámítható, hiszen legalább egy évre előre tudott a választásnak megfelelő fizetési ütemszerinti teher

4.) A szolgáltatásfinanszírozó biztosítások a szerződés hatálya alatt bekövetkező egészségügyi problémák kiterjedt részére nyújtanak fedezetet. Viszont ezen termékek általában a szerződés hatálya előtt észlelt esetekre nem vagy csak részben vonatkoznak. Éppen ezért még inkább ajánlott a meglévő szerződések magtartása, illetve újak megkötése.

Végül, de nem utolsósorban ajánlom, hogy a fentiekről egyeztessen az egészségbiztosítási specialistájával, illetve kövesse további híreinket!

 Legfőképpen jó egészséget kívánok, de kitartást is az eredményes munka érdekében!